Tuesday, August 7, 2012

Ramadhan ya Ramadhan

Ramadhan kali ini lebih bermakna sungguh. Melayan karenah Ahmad Haikal yang pertama kali berpuasa penuh. Alhamdulillah sikit pun rungutan atau rengekan yang didengar sepanjang hari berpuasa. Cumanya yang dia tahu everyday sahur mesti nak koko krunch cuma seminggu ni baru bertukar kepada cookie crisp. 

Minggu lepas berbuka bersama Anak Yatim dan Asnaf as-Solihin, Kanchong Darat di Kelab Golf Negara Subang. Seramai 37 orang anak yatim dan asnaf diraikan. Jadi bring along mujahid dan mujahidah tu dan for a first time Ahmad Haikal berbuka dengan nasi goreng bertambah 3 kali. Kena betul dengan tekak dia nasi goreng tu. 

Untuk makluman rumah anak yatim tersebut diseliakan oleh Haji Molyana dan bantuan bulanan yang diperolehi hanyalah RM600 untuk menampung seramai 57 orang anak yatim dan asnaf. Kebiasaannya apabila mereka kehabisan wang untuk perbelanjaan mereka, mereka akan menjual lembu atau kambing yang dipelihara untuk mendapatkan wang perbelanjaan. 

Bayangkan diorang dapat beg dan satu set stabilo stationery tu diorang dah happy sangat². Terus dipeluk beg baru tu. Plak tu nama company cujie dengan nama rumah diorang tu bunyinya sama ejaan je  lain sikit diorang dah tanya harga beg tu yang diorang jangkakan beg tu mahal harganya. Inilah kali pertama diorang dibawa makan berbuka puasa diluar. 

Wajah mulus diorang tu kalau kita perhatikan buat kita fikir sendiri betapa beruntungnya dengan apa yang ada pada kita hari ini. Syukur dengan apa yang ada... Ahmad Haikal pun dapat berkenalan dengan kawan baru. Insyallah jika ada rezeki mungkin bertemu lagi bukan sahaja di bulan ramadhan sahaja.  

3 comments:

Anonymous said...

Tip 4:If you ever crave for something sweet, you cannot deny it completely lumigan This should not be attempted with an unhealed circumcision
CarbohydratesCarbs are nothing but energy for the body cheap cymbalta You may be surprised to learn that people with depression often don’t know they’re ill.
This compound also reduces exogenous levels of blood sugar in diabetics and those who suffer from syndrome X, whilst even being found to be lethal against many of today's cancers generic Viagra for women So, getting back to the point, you cannot reduce cellulite from the inside out
On one hand, you have individuals who contend that infertility causes stress on the couples involved purchase iressa It seemed so hard at one time, but now its second nature
You may not like the idea of this but isn't a better option than accelerated aging and the risk of premature death?People who use proper exercise as a tool are feeling younger and living longer Buy Geodon This creature is so small and is found so deep into the water, very low level of contaminants are found in its oil, which is a benefit over the typical fish oils derived from contaminated fish, sourced from polluted ocean waters

Anonymous said...

6 buy lumigan uk The only thing that woman cannot avoid even after several attempts is the unpleasant vaginal odor
If you have no dental cover, or are short of money, then that does not leave you with much of a choice buy cymbalta cost There are many people whose life was wrecked by depression. Don't get into the crowd.
The important thing is that it is possible to experience anxiety without it spiraling out of control Viagra for women Some of the dangerous side effects of these medicines include increased risk of ovarian cancer with Clomid and Ovarian Hyperstimulation Syndrome
Unprocessed and raw foods are a key thing to remember when on the diet cheap iressa 4
Correct?Well not exactly Neem Oftentimes, 1 ounce shot in the morning and then night

Anonymous said...

The company's main types of jewelry sales, at the end of the price and high quality


---------------------------------------------------
[url=http://www.jewelryoutletstores.net/]jewelry store[/url]
[url=http://www.jewelryoutletstores.net/tiffanyco-jewellery-c-1.html]Tiffany&Co Jewellery online[/url]