Tuesday, April 17, 2012

Siem Reap Day 1 : Angkor Riviera Hotel

Selepas sahaja selesai lunch di Bopha Angkor Restaurant, kami di bawa ke Angkor Riviera Hotel untuk check in. 
lotus
reception
Sampai sahaja di lobby kak ujie & cujie terus kebahagian reception untuk serahkan passport. Kemudian sambil menunggu luggage kami dipunggah dan disusun oleh bellboy kami dihidangkan dengan oren juice dan sehelai tuala basah. Tuala basah kali ni lebih putih bersih dan wangi baunya. Bellboy seperti biasa akan hantar luggage room to room. 
Kami pun diberikan keycard untuk mengakses bilik masing². Alhamdulillah... bilik pun sangat bersih dan cantik juga selesa. Ada complimentary nescafe & drinking water. Juga dalam bathroom disediakan toothbrush beserta toothpaste yang kecil comel. Dan kalau dah guna tu diorang akan bagi yang baru untuk esok harinya bila kita minta diorang make up room.  


bathroom
fridge... huhu
view form our room

tuk tuk, madam?
  Channel TV pon lebih daripada 90 channels yang ada. Termasuk TV1 dan TV3 (our room cannot akses). Sempat juga layan KBS world lelepas Subuh tu. Sebab sini Subuh awal... 4.42am. Jadi nak tidur semula tu takut terlajak pula. Channel TV memang round the world ada... Korea, Indonesia, Australia, France...
tuanrumah
Cumanya heater kat bathroom kalau nak air panas... memang panas. Kena adjust sikit ~ sikit sangat. Untuk makluman hotel ini bertaraf 4 bintang.

No comments: