Thursday, March 8, 2012

Berita Terkini


SARI berita penting…

Memang penting dan sangat menjadikan kecerahan di dada menjadi kabur dan semakin berat. Bila hal melibatkan SARI dan kiddos. Sepetang bersama suami duduk termangu memikirkannya… semalaman keseorangan merisaukan SARI.

Masalah kami tidaklah sehebat mana tapi ujian yang diberikan sungguh membuatkan kami terjaga dari mimpi yang indah dan hidup yang selama ini selesa tetiba menjadi kucar kacir setelah menerima message dari Encik Suami tersayang petang semalam.

Sudah 3 tahun kak Sari bekerja dengan kami dan selama itu kami sangat berasa senang hati meninggalkan kiddos sewaktu keluar bekerja. Kadang ada juga perkara yang membangkitkan  kemarahan tapi tidaklah menjadi kudis di hati sebab kita pun makan gaji sama macam dia… dia manusia sama seperti kita ada hati dan perasaan dan punya masalahnya sendiri. Jadi give and take itu memang jadi amalan kami selagi kiddos di jaga dengan baik. Alhamdulillah memang selama itu kiddos pun happy dan terurus tambahan lagi tahun ni memang sangat memerlukan jasa baik kak sari untuk menunggu ahmad haikal dan alesha setiap kali balik dari sekolah.

Kami memang selama ini umpama bersedia bila kejadian ini berlaku tapi masih belum nampak jalannya lagi bila kak sari takde untuk bantu kami untuk uruskan anak². Mana nak dapat lagi orang yang bekerja sebaik kak sari. Kami tak pernah anggap dia pembantu rumah tapi kami layan dia seperti saudara mara kami… susah dia kami pun turut susah dan bantu seadanya. Beratnya hati nak lepaskan dia pergi.

Kami sekeluarga cuma ada masa hingga hari Jumaat sahaja untuk mencari pengganti kak Sari. Bertambah peningnya… Alesha bila kita bagi hint bibiknya ‘nak balik kampung’ dia terjerit² marah tak bagi bibiknya pergi.

Semoga Allah berikan kami petunjukNya. Petang ni mau bincang semula… kalau perlu up kami up… tapi semalam bagi hint untuk up pun Kak Sari seperti memang tak nak dah… huhu…

Anyway happy women’s day…

No comments: