Tuesday, December 6, 2011

the day I've met you

This is supposed to blog last week tapi memandangkan last week adalah week yang crucial kerana terperangkap dengan closing week maka tertunda la entry ini sehingga hari ini. (alasan seorang blogger yang sekejap ada sekejap takde)

Weekend tersebut sabtu & ahad setiap petang bergegas ke tempat kejadian di mana ustaz azhar ada di situ kami tuju. Hari sabtu Ustaz ada kat Masjid al-Ehsan, Bandar Kinrara even though hari hujan tapi jemaah memang sangat ramai. Sampai ada yang solat kat kaki lima masjid. Full house... kali ni dapat tengok ustaz sampai dan  masa tu dapat tengok wife ustaz dari jauh. 
Setelah selesai kuliah and solat Isyak dapatlah bertemu semula dengan encik suami and sempat tunjuk kereta ustaz azhar sambil cerita dapat tengok wife dia sekali tapi dari jauh. Encik suami pun cakap kita tunggu sampai ustaz keluar dari masjid... sekali gus dapatlah jumpa dengan wife dia. Actually cujie adalah sesekali bertegur sapa di facebook. Dan ingat lagi pesanan dia... kalau nak cam dia yang mana satu cam aja anak dia, Ash. Alhamdulillah dapat juga bersua muka walau dalam 15 saat macam. Dah cukup membahagiakan hati. 
Esoknya plak berkampung kat Masjid Al-Falah, USJ... kali ni jumpa dengan cousin cujie. Kitorang pegi TT dengan Abang Lie & Kak Samsiyah... sayangnya kamera dok tidur dalam kereta. Pastu singgah kat rumah diorang amik kad jemputan perkahwinan anak sedara sepupu cujie yang bakal berkahwin pada 19 Feb 2012 nanti. Pastu sambung bersembang depan rumah... niat tak mau berlama-lamaan penyudahnya pukul 1 pagi dok berembun bersembang. 


nak tengok ikan kicap cujie nah cuci mata.

No comments: