Saturday, October 29, 2011

Ahmad Haikal's Graduation Day

Satu lagi perjalanan hidup yang terindah buat Ahmad Haikal dan ummi serta ayah. Ini juga merupakan satu titik tolak yang akan menjadikan perjalanan Ahmad Haikal seterusnya nanti di sekolah rendah.
The Annual Concert & Graduation Day held at Hotel Sri Petaling on 22nd October 2011. The day start with Negaraku song and follow by It's a Small World song. Masa tu dada cujie sangat sebak and it makes me crying tapi malu juga takut orang nampak. Menyorok disebalik Alesha... haih sekejap je dah besar anak bujang tu.

Ahmad Haikal perform paling awal... dengan Bangra dance. His partner memang lenggok habis... tapi yang tak tahannya masa on da way nak balik Ahmad Haikal cakap 'Ummi... you see I don't tiru my friends...' yelah tu... Cer tengok sikit eh... jadilah tu 19 saat je...

His teacher kept saying he doing very well in his performance. It's not easy for him to dance in front of the crowd. Kalau kita pun tak mungkin buat sehabis baik macam bebudak ni.
Congratulations to Ustaz Ahmad Haikal... ayah & ummi so proud with you. Wishing you all the best and try your best to achieve your what you want.

Pengumuman : Ahmad Haikal telah kami tukarkan sekolah rendahnya... Alhamdulillah rezeki Ahmad Haikal dapat juga bersekolah di Sekolah Agama Pintar Al Amin. Already paid the registration and books. Cannot wait to shopping the school uniform!

Last but not least... Alesha with her big eyes.

Friday, October 28, 2011

Big Bad Wolf Book Sales

Tak pergi pun tapi tetap tidak melepaskan peluang keemasan untuk mendapatkan apa yang patut. Partner in crime je yang pergi...
Shopaholics series pun ada tapi hanya ada sampai Shopaholic & Sister je. Walaupun lambat tapi akhirnya jadi koleksi peribadi memang sangat mengujakan.

Then bought 2 books from Jane Green... Jemima J & Babyville. Currently read Jemima J. Even though Jemima J's book have minor damaged... tapi disebabkan inilah buku yang satu² yang ada (tinggal) Aisyah belikan juga dan menjadikan buku ini istimewa :p
Shopaholic & sister already finished reading last weekend (^_^) Now just aim Shopaholic & Baby & Mini Shopaholic to be my next book collections. The book is only RM8 each... mau tak beli. Nasib baik tak pergi sendiri kalau tidak borong habis!

Thursday, October 27, 2011

tahukah anda?

Lama tak jenguk lama tak jumpa.

Hehe ada juga yang mencari ye.

Thanks to Kak Eita yang menyedarkan cujie yang cujie punya sebuah blog yang lama sudah tak update. Ini kerana tuan punya blog mengalami krisis dalaman yang agak parah hingga terpaksa melupakan seketika tanggungjawabnya terhadap blog. KRISIS DALAMAN… tahukah anda? Krisis ketidakupayaan untuk mengupdate apa yang patut dan sebenarnya terlalu sibuk dengan kehidupan hariannya dan juga obsess melayan kemalasannya. Perbuatan tersebut harap mendapat kemaafan.

Kita berhenti setakat ini dahulu… layankan gambar dua adik beradik yang sentiasa dalam hati ummi… 24hours!
ustaz ahmad haikal & ustazah alesha (^_^)