Thursday, June 9, 2011

sessi memanaskan oven

Lama juga oven hitam tu berehat... tuan dia malas. Malas sangat²... asyik nak duduk berbaring tengok movie. Tetau naik 10kgs padan muka! Malas sangat ini la padahnya.
digital scale tu nyaris masuk Sungai Klang, meragam!
Ini pun nasib teacher's Ahmad Haikal buat Teacher's Day kat sekolah. Encik bekas tunang tu pun cadang buat kek coklat untuk dibawa ke sekolah daripada beli makanan yang bebukan kasi kids makan. Lebih elok bawa kek coklat buatan sendiri... selain itu buatkan apam polka dot tu...
hibernate di dalam sana...
Nasib baik dah agak terror planning untuk buat yang mana dulu. Disebabkan kesuntukan masa kena buat 2 mende dalam satu masa. Dengan anak celah kaki... sibuk sama macam nak masuk sekali dalam mixer. The result memang puas hati... guna resepi Syerah Omar. Resepi apam dot dot tu pun amik dari dia.
macam mushroom!
Dalam hati ada juga teringin nak buat red velvet cake tapi rasa macam belum ada confident takut tak menjadi. Sure eh kalau first timer buat jadi... and rasa exactly same dengan red velvet yang ada???
for teachers with love,
Erm untuk teachers siap packing individual... ada lurve² lagi... semoga teacher bagi lebih sikit markah untuk exam. After school holiday ni ada parent's day (amik report card)...
kita tunggu exam result eh, Ahmad Haikal!

No comments: