Tuesday, June 21, 2011

PJ's 5th years

Sempena 5 tahun pengisytiharan Petaling Jaya sebagai bandaraya, MBPJ mengadakan pertunjukkan akrobatik yang bannernya ada di merata-rata tempat. Diadakan pada 19 Jun 2011 pukul 8pm...

What do you expect... cujie jawab, owh mestilah tepat jam 8pm tu ada orang naik motor dok buat pertunjukkan sambil buat aksi hebat melompat, terjun dari motor yang sedang berjalan. Aksi ngeri of course.
Bawa kiddos mesti diorang happy. After Maghrib the whole family bertolak menuju stadium MBPJ Kelana Jaya. Masa sampai tu around 8.30pm dah start dengan kawad kaki formasi. Ingatkan sekali dua pertunjukkan kawad kaki rupanya boleh dikatakan hampir semua majlis perbandaran yang ada di Selangor turut serta. Terbayang masa arwah abah bawa tengok pertunjukkan tato polis. Suasana lebih kurang...
Yang boleh buat kiddos happy bila ada maskot tiger, bees, lion, deer dan upin ipin. Lepas habis kawad kaki ada marching oleh majlis perbandaran Selangor pusing keliling over the stadium until 10.30pm. Ahmad Haikal pun complaint sleepy... dia nak balik dah. So we decided to go back and let go the acrobatic show.
Masa berjalan menuju ke kereta... diorang baru nak buat ucapan aluan dari Datuk Bandar and maybe Menteri Besar pun akan berucap lepas tu... silap la diorang buat hari ahad. Kalau hari sabtu malam minggu ok juga.
p/s : Petaling Jaya diisytiharkan sebagai bandaraya pada 20.06.2006. Nice date, hah?

No comments: