Friday, June 17, 2011

Fourth visits to Book Xcess

Really happy sebab dah lama tak jenguk kedai buku. Hidup tak lengkap kalau takde buku nak dibaca sekarang ni. Nak plak kalau nak memupuk budaya mestilah parents menunjukkan contoh tauladan. Jangan plak menjadi ketam menyuruh anak berjalan lurus. Ntah apa kena mengena dengan perbuatan berjalan itu dengan memupuk budaya membaca. Tu la melayu suka sangat nak tuduh sampai ketam pun jadi mangsa. Tak pernah nak mengaku salah sendiri. isk!

Cujie biasanya membaca buku after Isyak prayers dan setelah settle semua perkara seperti homework Ahmad Haikal, layan kiddos main sekejap... siapkan satu sorang tumbler penuh yang kadangnya air oren kadang pula blackcurrent dan semangkuk biskut untuk kudapan kiddos di waktu malam. Barulah dapat membaca...

So yesterday manage to grab 2 + 1 books... the yummy mummy, the chocolate run & the cupid effect (2 books in 1).
Boleh duduk sesenyap selama 3 bulan...

2 comments:

farra8979 said...

nice.... murah nye sampai nk nanges tgk...

Cujie said...

farra,

pegi la amcorp mall... berbaloi-baloi :))