Monday, April 4, 2011

taken in broad daylight

Disaat orang ramai berkisahkan ABPBH malam tadi. Cujie pula dah tersyiok tengok movie @DIVA channel, Taken in Broad Daylight.
Biasalah cujie memang suka tengok movie based on true story. Biasanya cerita yang macam ni memang best la kalau tidak tak kan diwayangkan cerita tersebut. Kali ni cerita mengisarkan tentang seorang remaja perempuan berumur 17 tahun yang diculik ketika keluar dari pusat membeli belah. Selama 6 hari Anne Sluti dilarikan oleh Tony Zappa.
Pada masa yang sama pihak polis dan FBI mencari dan menjejak mereka. Tapi Anne Sluti ni memang bijak mencari peluang untuk memberitahu lokasi semasa mereka berdua. Kiranya Tony Zappa ni berperikemanusiaan juga. Bila Anne Sluti tanya kenapa culik dia... Tony Zappa jawab I'm tired of being alone.
Anne Sluti memang bernasib baik... Tony Zappa termakan pujuk rayu dia lalu tertangkap dengan Polis juga. Eh cerita ni ada ulangannya... 5th April 2011 pukul 6.05am pagi at DIVA channel. Hehe... lepas solat Subuh teruslah buka TV.

The problem is, Cujie memang tak dapat nak benci watak penculik tu sebab pelakon tu handsome bebenar. Ala dia pelakon Dawson's Creek kalau sesiapa yang minat dia tu harus ada perasaan macam Cujie.

2 comments:

DIDOT said...

owhh..ingat cite kat wayang..@diva tuh pe ek???..sowi x tau laa..;)

Cujie said...

didot,

diva tu channel 702 di Astro.. :P