Tuesday, March 8, 2011

There's No Place Like Here

Kalau tengok title boleh kita tafsirkan dua kemungkinan. Sama ada memang happy betul stay ditempat itu atau memang tidak happy langsung. Jadi kenalah habiskan bacaan sehingga ke mukasurat yang terakhir. Bila dah habis buku ni kenalah kita bershopping lagi di bookxcess.

Buku ni pasal Sandy Shortt yang pernah kehilangan seorang kawannya yang menghilang entah kemana ketika berumur 10 tahun. Jadi dari pengalaman itu dia memang taksub mencari barang yang hilang sehinggakan menjadikan mencari orang hilang atau barang hilang satu pekerjaan yang sehinggakan suatu hari dia juga hilang. hehe...
The book of tomorrow tu starting memang slow gile asal baca 2-3 patah perkataan boleh fall asleep. Tapi bila dah masuk chapter ke 3 dah mula seronok membaca. Keseronokkan itu berkekalan hingga ke last page. Maybe kebanyakkan buku Cecelia Ahern ni gaya penulisan dia macam tu starting dengan boring dan ending dengan satisfaction.

2 comments:

farra8979 said...

me prefer sophie kinsella sbb cecelia ni cam ngantuk sket...

Cujie said...

hehe...
ngantuk banyak sebenarnya :P
tapi macam dah lama sikit baca baru rasa tak boleh nak berhenti...