Thursday, March 10, 2011

Leap Year

Setiap 29th February pada tahun lompat bagi adat orang Irish, orang perempuan boleh meminang orang lelaki. Tapi bagi cujie la... kalau betul la orang lelaki tu suka dan mahu kita jadi suri dalam hidup diorang tak payah tunggu hari istimewa. Kan?

Malam tadi layan movie ~ Leap Year. Sangat cute and romantik Declan & Anna. Lagipun yang buat lebih tersuka movie ni sebab view sangat cantik. Tengok Ireland yang sejuk dan sentiasa basah tu automatik cujie yang tengok pun hilang stress.
Amy Adams tu pun memang comel... sebelum ni tengok dia dalam movie Julie & Julia dan Enchanted. Perasan dia memang pandai pilih baju semua cantik².

Leap Year ~ Anna ni memang tertunggu-tunggu proposal dari Jeremy. Hinggakan suatu hari ayah Anna cerita pasal Irish Tradition yang setiap tahun lompat pada 29 Februari perempuan boleh meminang si lelaki pada hari tersebut dan terpaksa menerima lamaran itu. Tapi Jeremy pada hari tersebut masih berada di Dublin. Jadinya Anna pun naik flight ke Dublin tapi ribut plak. Jadi Anna stuck kat Dingle kemudian minta pertolongan dari Declan untuk bawa dia ke Dublin. Sepanjang perjalanan ke Dublin macam-macam kejadian hinggakan buat mereka berdua jatuh cinta.
Kelakar... comel la. Akhirnya Declan & Anna bersama juga akhirnya ~ happily ever after.

4 comments:

farra8979 said...

ingatkan x best.. so biler astro tayangkan, x tgk pun...

Cujie said...

farra,

hehe tengok la... tapi dah takde ulangan dah kat HBO. Last semalam pukul 11.50 pagi.

Tak puas tengok sekali...

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

mcm menarik je cerita ni..... nanti nak tgk lah...

by the way, sib baik erin lahir 28 feb dan bukannya 29 kan heheh :D kalau tak jenuh la nak tunggu 4 thn sekali...

Cujie said...

erin,

tengok la cerita ni tau tapi ntah bila ada lagi kat astro...

tak puas tgk... hehe

erin 28 feb... pandai pilih tarikh nak kuar eh...