Monday, November 8, 2010

Zoo Negara II

Pagi itu kami bertolak pukul 10.15am setelah selesai bersarapan bersama. Alesha pada mulanya memang tersangat teruja tengok roti canai tetiba hilang selera. Tak pasti kenapa cumanya dia minta nak diriba. Tak berusik pun roti canai tu...
masa tengok animals show
anak bujang kerul & cujie...
Tapi lagi sikit je nak sampai zoo... Alesha dah pukes. Dia muntah air teh o ais sahaja sebab itu je yang masuk dalam perutnya. Tu yang everytime dok dalam stroller je... mungkin pening kot. Dia keluar pun sekejap bila nak tengok animals... especially hippopotamus.
wow so big this prawn ummi!!!the boy monyok sebab ummi nak amik his pic
bird...bird...bird...
ummi this elephant so big...
so many birds here & there
Alesha, Ummi & Ahmad Haikal
Ahmad Haikal pula langsung tak boleh kitorang berhenti rehat...duduk-duduk. Dia keep on walking tengok animals. Kitorang ni macam nak tercabut kaki. Kalau kitorang duduk mula dia buat muka monyok dan merajuk.
peace!
kat surau terapung... layanzzz...
now i present to you the husband & wife
girls only
lagi sekali peace...
Kadang ada animals yang Ahmad Haikal macam tak percaya 'kebesaran' nya tu... contohnya gajah. Dia cakap dalam buku kecil je rupanya gajah ni besarlah ummi. Hehe teringat one of friend punya anak yang berlari ketakutan bila tengok zirafah yang sangat tinggi di alam nyata. Selalu tengok dalam tv atau buku je kan. Ya... membawa anak ke zoo juga adalah pelaburan untuk pendidikan mereka juga. Tak rugi malah untung banyak.
elok sangat buat korban ni...
monyok lagi sebab kena berhenti rehat
zzzzz..
he loves the orang utan
Plus kita dapat meluangkan masa bersama keluarga tersayang dan boleh sekali lagi fall in love dengan hubby. <<< love them so much
peace yang tak berapa nak jadi
hisap jari pon sodap!

No comments: