Saturday, November 20, 2010

torn into two

Almost two days after got the news from mak kampung about the wedding of my SIL. Hati pun hot je bila ingat-ingat balik. Yeah happy thoughts... tapi geram juga. The wedding will be set one day after my sister wedding.

Walaupun my sis punya wedding will be catered by catering and the wedding will be held at Kuala Lumpur not in JB. Tapi sure penat... and I need a break and also nak juga kemas rumah. For sure rumah akan disaster punya sebab sibuk ke hulur ke hilir for the preparation. Maybe there are still relatives in the house. Tak kan nak tinggal balik ke Batu Kurau biar diorang terkontang kanting in KL.

Insyallah my sisters' wedding on Feb. Hari Khamis... and SILs' wedding pula hari sabtu then tomorrow belah lelaki. Mesti solemnization ceremony on Friday night. Ke nak biar hubby balik sorang diri... atau balik hari Jumaat belah malam. Hish pening... gerammmmmmm... padahal dah bilang awal-awal takut clash dengan my sis punya date. Kalau boleh nak sampai hari kenduri je masa SIL wedding biar ikut rombongan lelaki sampai nanti.

Dua-dua pun adik. Sama berat. Sama besar tanggungjawab.

Dilema.

kalau pilih yang mana satu... senang! dedua akan di ngap

2 comments:

iswatie "colours of life" said...

uihhh..mmg pening

Cujie said...

hehe pening eh
tengok jelah mcmana nanti
kalau sempat balik
kalau tak sempat hubby balik je la sorang...

menantu mak kan ramai... takde sorang tak apa kan... hehe