Saturday, November 6, 2010

Second semester

Dah seminggu dah ambil assessment report Ahmad Haikal for second semester. Before go to his school, kita pekena teh tarik kat kedai akak yang biasa pepagi jadi tempat sarapan me and hubby. Sampaikan cleaner kat situ dah kenal ingat kitorang baru kahwin. *rolling eyes*.

After makan penuh sopan dan santun sambil ada sikit aksi jegil mata bila Alesha nak berdiri atas kerusi, kami bayar dan terus lari. Bukan... bukan... kami berjalan sambil berpegang tangan macam ending kartun shin chan tu. Eh tak pernah tengok eh... hah hari ni pukul 7 petang buka NTV7 okeh.

Terus la pergi menuju ke sekolah... teacher dah tunggu depan pintu kelas. Macam biasa... macam arwahyarham abah & mak ambil report kad cujie juga dolu-dolu. Kali ni kita yang dengar apa kegiatan, kelakuan & penguasaan anak sendiri. Dapat sekeping dvd concert hari tu... nasib baik! Sebab cujie dah terkilan tak sempat nak amik video masa Ahmad Haikal berjoget tu... tapi dia malu tengok dvd tu... tak kasi pasang. Hari tu nak tengok tunggu dia tidur... layan ngan hubby. Dah macam konon tengok midnight movie.

Kali ni Teacher Carol & Teacher Letchumy beritahu yang dia banyak improvement. Rupanya teacher guna buku ladybird tu dan baca with the kids in the class. Tapi dia ada sikit naughty bila jumpa kawan-kawan dia especially Irfan & Aiman. Cujie lagi suka dia kawan dengan Joshua... kurang sikit dia berbahasa melayu. Penguasaan in English speaking and reading sangat bagus itu teacher yang cakap. Memang di rumah sekarang ni pun kadang dia speaking... hubby cadangkan supaya cujie kat rumah speaking dan hubby berbahasa melayu. Amboi! Ok la tu sekurang-kurangnya berbaloi menghantar dia kat montessori...
Bahasa Melayu
Mathematics
English
Ok nah tengok assessment report... nenek sila ambil perhatian. Ini hadiah untuk nenek ya...
sekali lagi... cujie yang sign
Fees for 2011 pun sudah dijelaskan. Selesai.

2 comments:

iswatie "colours of life" said...

bravo Haikal...kids yer exam blum lagik ..bulan 12...ketaq but x buat lagik revisoon.guru besaq dlm pantang daaaaaaaaaaaaaaaa

Cujie said...

watie,

thank you... hehe pengetua takleh mengajar kot dalam pantang. Nanti naik angin sian baby tecik tu tak dapat menyusu sebab pengetua hilang mood langsung takleh produce susu.

Takpe kita serahkan pada penolong pengetua... atau guru panitia la... :))