Tuesday, November 2, 2010

Coklat Cake Moist

Hehe first time buat cake dalam hidup cujie. Rasa macam magic sebab memang tak buat pun selama ni. Kalau takat biskut tu ada juga. But not baking a cake. Kali pertama buat kek ketika pi kelas cupcakes. Erm not the very first time tapi ini memang hasil kerja tangan 100% tanpa bantuan orang lain. Masa study kan ada juga la pernah baking marble cake ketika belajar jenis-jenis tepung bergluten dan yang tiada gluten.

Every time masa proses pembakaran cake berlaku di dalam oven, cujie sekejap-sekejap tengok. Really excited. Macam budak. Bangga untuk diri sendiri. Bukan nak bangga dengan orang lain. Bak kata boss cujie 'resmi padi makin berisi makin tunduk'.

Kembang berbunga hati bila Ahmad Haikal bawa bekal ke sekolah. Hubby pun sama sampai request nak bawa bekal ke tempat kerja. Adunan yang cujie buat tu memang banyak boleh dapat lebih kurang 2 loyang.
Bahan-bahan pun senang... tak remeh. Tak perlukan lotion moisturiser pun... cake lembab secara natural. Tanpa kedut dan garis halus. Rasa memang mantap. Ini bukan pujian kepada hasil kerja tetapi kepada resepi yang di google. Marvelous.

5 comments:

Just Call Me Bitt said...

sedapnya suzie...pernah test buat utk ismeth hehhehe

Cujie said...

hehe cake tu suzi tak buat manis
pahit-pahit macam dark chocolate
hehe sebab suka dark choc :))

farra8979 said...

isshhh.. nom nom nom... cam sgt best jek... ^_^

Rosdiana said...

phewitt..mcm mak sy buat la..;p

Cujie said...

farra,

hehe besttt... tak setanding wajah... hehe

rose,

mak rose tahap expert akak baru pestime nih...