Thursday, October 28, 2010

am i shopaholic?

Sejak terpengaruh dengan movie Confessions of Shopaholic yang dah cujie tonton beratus ribu kali tanpa jemu... am starting to read the book but begin with the 3rd book, Shopaholic ties the knot. Even reading melompat terus ke buku yang ke-3 macam rasa seronok juga walhal hati tetap berkata kena beli the first book dulu sebab friend of mine kata buku dan movie jauh beza.
Mana tahu! Dah terbeli dah...

Baca buku juga yang terbaik lebih detail plot cerita. Ok... hari ni dah dapat 2 books shopaholics. BUT yang lebih menggembirakan hati ini sebab jumpa bookstore yang murah giler, giler dan giler. Memula tu macam pelik kenapa semua buku yang harga berpuluh-puluh ringgit dijual pada harga yang jauh lebih rendah. Umpamanya kalau beli 1 buku boleh dapat 2 buku.

Kalau u guys nak merasa apa yang cujie rasa... boleh pegi ke Amcorp Mall, Level 3. Cari book Xcess... dan u guys boleh jadi giler macam cujie juga. Time nak bayar siap tanya cashier sampai bila murah macam ni... dan dia jawab 'Sampai bila-bila kak'. OMG.

A friend of mine and cujie dah tercangang... napa boleh murah dan sampai bila-bila. Rupanya at the Book Xcess ni diorang dapat buku lebihan dari publisher dan dijual pada harga yang tersangat mampu pada clients. Banyak sangat buku... dari toddler - teen - adult ada. Jadi tak semuanya dijanjikan ada di bookstore tersebut. Maybe kena tunggu... dan lambat sikit nak dapat dari di kedai bookstore macam MPH dan Popular.
Very excited ni untuk memulakan bacaan! Dah lengkap 3 series of Shopaholic... lambat dari orang lain la cujie ni!

No comments: