Wednesday, December 16, 2009

Gold Digger

Masa Alesha tidur je boleh buat ini semua. Kalau dia berjaga alamatnya memang tak dapat la nak berfoya² mengisi apa yang patut. Goodies beli sebaik sahaja selesai memasak. Sejak duduk rumah ni jadi suri rumah mithali terhebat. Rajin memasak rajin juga tidur. Goodies bag tu beli sahaja di mydin. Itu je pun yang cantik buat kids happy. IYEKOT.
Cujie tak kreatif... kalau kreatif dok tekun membuatnya makna adalah tersampuk. Janji senang, cantik dan buat kids happy lebih penting. Tentang foods that day nanti cujie goreng bihun, nugget dan dadih je kot. Untuk bebudak sahaja. Lagipun the day before we will heading up to Baling, Kedah for attend wedding one of hubby's friend. Ini pon kebetulan balik kampung kalau tidak takdelah birthday celebration ni. Cuma untuk Alesha je akan... AKAN ye tahun depan.

Cujie buat bersama dengan Ahmad Haikal... rajin benar dia. Sambil buat sambil ngap gegula Sugus kegemaran dia. Cujie beli goodies kat checkers je... murah pon murah. Senang cari barang. Memuat je semua dalam tu.
Hah... ini memang pokok yang buat hati jadi tenang teringin nak berpicnic dibawah pokok tersebut. Memang dari dulu. Dari pokok inilah cujie mengukur kelajuan angin. Kuat angin kuatlah pokok ini bergoyang. Tapi sayang di bawah pokok ini sekarang menjadi tempat mat² gian melepas nafsu najis kegilaan diorang. Memalam siap pakai lilin. Takmo plak nyamuk ketip diorang reramai. Hubby cakap nyamuk pon takut nak hisap darah diorang... hehehe.

No comments: